Havárií autobusov na území SR v roku 2007

08.11.2007 Celý región

Poprad 8. novembra (TASR) - Na ceste medzi obcami Štrba a Lučivná v okrese Poprad dnes ráno havaroval autobus. Podľa doterajších informácií sa pri nehode zranilo 11 ľudí. TASR prináša chronológiu havárií autobusov na ...
2. septembra 2007 - Cestou z Poľany do Hriňovej v časti Snohy sa zrútil do rokliny autobus s asi 40 cestujúcimi. Pri nehode zahynuli štyri osoby - dvaja muži a dve ženy. Autobus viezol kapelu a folkloristov z Hriňovej, ktorí sa vracali z folklórneho festivalu ľudových hudieb V4 na Poľane. V pravotočivej zákrute na kopci prerazil zvodidlá po tom, čo mu pravdepodobne zlyhali brzdy. Po približne 50-metrovom páde ostal na boku ležať na dne rokliny. Neskôr v nemocnici podľahla nehode ďalšia obeť.

17. septembra 2007 - Pri obci Štvrtok nad Váhom v okrese Nové Mesto nad Váhom sa zrazili dva autobusy. Pri zrážke sa zranilo 11 osôb, jedna osoba ťažko a 10 ľahko.

4. októbra 2007 - Dvoch ľahko zranených si vyžiadala reťazová zrážka troch osobných áut a autobusu pri obci Kostolná-Záriečie v okrese Trenčín. Autobus spoločnosti Turancar bol prázdny a pri nehode sa ľahko zranili iba cestujúci v autách.

16. októbra 2007 - Dovedna desať ľudí utrpelo stredné a ľahšie zranenia pri havárii autobusu na ceste neďaleko Svidníka. Autobus SAD, a.s. , Humenné sa vracal z Poľska. Na ceste medzi obcami Hunkovce a Ladomírova v okrese Svidník 31-ročný vodič autobusu z Humenného neskoro zareagoval na odbočovanie pred ním idúceho osobného auta, ktorého vodička odbočovala vľavo na čerpaciu stanicu. Aby sa vyhol zrážke, strhol riadenie autobusu doprava. Jeho prednou časťou i tak narazil do zadnej časti auta a potom sa prevrátil na bok vedľa vozovky. Podľa zistení polície vodič nepožil alkohol.
 

Vyberte región